Sön 9/10: Sällsamma svampar i Sunnarbyskogen

Sunnarbyskogen är en liten barrskog med mycket höga naturvärden på gränsen mellan Vallentuna och Norrtälje kommun. Den innehåller ett stort antal rödlistade svampar och är en försvinnande skogstyp – gam-melskog med stor variation. 2013 skulle skogen huggas ner, men tack vare insatser från Naturskyddsföreningen så räddades skogen och är nu skyddad. Välkommen på skogsvandring med Per Bengtson som visar några av skogens sällsamma invånare och berättar om hur det gick till när skogen räddades. (PS Vi kommer sannolikt inte hitta ätbara svam-par, men säkert annat fint.) Anmälan till Per Bengtson, per@gronide. se, 0709-46 88 51. Begränsat deltagarantal. Medtag fika och kläder efter väder. Stövlar om det är blött.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.