Politikerutfrågning, vandring på Väddö och naturvårdsinsats på Färsna

Tor 16/5: Politikerkväll inför EU-valet
Vi frågar ut partierna i kommunfullmäktige om deras klimatprogram och om kommunens nya koldioxidbudget som ska minska utsläppen i hela kommunen med 12,3 % per år. Kommer den funka? Inför EU-valet 9 juni vill vi också veta mer om moderpartiernas politik i EU. Välkommen på panelsamtal i Folkets Hus Norrtälje kl 18.00.

Lör 18/5: Naturvandring på Väddö
Vi upptäcker Naturstigen i Mälby på Väddö med fågelkännaren Ronny Carlsson och om hur landskapet utvecklats. Samling vid Kulturladan kl 10. Vi håller på som längst till kl 14. Rusta dig med tåliga kängor/stövlar, kläder efter väder, kikare om du har och matsäck. Max 20 personer. Anmälan till Ola Nordstrand på olanordstrand57@gmail.com eller på 073 586 22 49. Ange vid anmälan om du vill samåka till Mälby.

Sön 19/5 Naturvårdsinsats på Färsna

Skötseln av ängs- och betesmarkerna på Färsna gård är eftersatt. 4H har inte tillräcklig med resurser att mäkta med större insatser för den
biologiska mångfalden förutom det vanliga bete med deras djur. Därför inbjuds du till en naturvårdsinsats på orkidéebacken (Adam och Eva) och/eller gethagen på söndag den 19/5 från kl. 10:00. Ingen sluttid, vi jobbar så länge det känns roligt.

Det är nedfallna träd som ska sågas upp och föras bort, sly ska avlägsnas, grenar och kvistar undanröjas och brännässlor slås. Det blir en skonsam insats med fokus på stor varsamhet. Vi börjar dagen med att titta på de få (4 st.) Adam och Eva som finns i år samt månlåsbräken.

Även 4H bjuds in så det finns möjlighet till utbyte om betesdjurens och mångfaldens beröringspunkter. Det är med kort varsel och jättemycket för alla nu under maj men det känns angelägen och om någon har lite tid över är det ju en jättestor vinst.

Anmälan till Jörg Hellkvist via jorg@hliv.de. Fika och lunch fixar alla själva. Caféet på gården är öppet.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.