Följ med på fest i skogen

Sunnarbyskogen i Vallentuna skulle avverkas men det var inte bara timret i skogen som var värdefullt. Den är en älskad strövtågsskog och dessutom är den en av de finaste taggsvampsskogarna i Stockholms län, fullproppad med rödlistade arter.

Naturskyddsföreningens skogsgrupp i Roslagen handlade snabbt och skogen räddades. Vi åkte ut till skogen med reportern Lena Näslund från Naturmorgon och firade i gränsen mellan skogen som räddats och avverkningen. Skönt att skogsmaskinerna inte åt upp hela skogen. Vi åt ekologisk frukt och kakor vid brasan medan kungsfåglar pep i träden.

Lyssna på hur räddningen gick till i Naturmorgon på webben 59 minuter in i programmet och ca 13 minuter framåt:

Följ med till Sunnarbyskogen (länk till SR:s webbsida)

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.