Lör 23/5: Gökotta vid Hederviken

Fågelvandring i vacker odlingsbygd i Hederviksområdet kring fina våtmarker där storspov ofta siktas och ortolansparv uppträder sporadiskt. Besök på Öbacken som är kommunens enda lokal för backsippa och vid jätteeken i Braheberg som är kommunens största (nästan 11 m i omkrets). Utflykten leds av Tobias Nilsson från Naturvårdsstiftelsen, som också berättar om pågående och planerade restaureringar och projekt i området. Start kl 06:00 vid Närtuna kyrka. Föranmälan till Tobias Nilsson, 070-999 63 25, tobias@naturvardsstiftelse.se. Turen ställs in vid alltför dåligt väder.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.