Var med och rösta på vem som ska få Roslagens Naturvårdspris!

Nu är det dags, för 28:e året ska Roslagens Naturvårdspris delas ut! Kandidaterna är utsedda av en jury från Norrtelje tidning och Roslagens Naturskyddsförening och du kan påverka vem som vinner Roslagens naturvårdspris genom att rösta på din favorit. De är presenterade i NT 12/5, 13/5 ,15/5, och 18/5. Här är kandidaterna till 2014 års naturvårdspris.1. Ebbe Zachrisson
För att han vårdar värdefulla slåtterängar med tusentals orkidéer kring Herräng och sprider kunskap om och kärlek till blomstren.

2. Tiohundra AB:s hemtjänst i Rimbo
För att man börjat använda elcyklar i hemtjänsten i stället för bilar, och därmed blivit ett föredöme för miljövänliga transporter inom hela Tiohundra AB.

3. Sten Söderlund
För sitt mångåriga arbete för en levande skärgårdsnatur, bland annat för att stoppa minkens härjningar, och för att han generöst delar med sig av sina unika kunskaper om skärgårdens djur- och växtliv.

4. Susanna Swartling
För att hon återskapar gamla stenmurar i kulturlandskapet på Alby gård i Fasterna och värnar om fältgentianor och andra växter i mulens marker.

Rösta genom att mejla numret på din kandidat, samt namn och kontaktuppgifter till tavling@norrteljetidning.se senast 24 maj. Motivera gärna ditt val.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.