Ugglekväll inställd

Tyvärr ställer vi in ugglesafarin ikväll 14/3 då det kommer regna och blåsa. Alla anmälda är kontaktade. Vi hör av oss om det blir ett nytt tillfälle till ugglesafari. Annars: När vädret blir varmt och någorlunda lugnt ge dig ut och lyssna och prova gärna att hoa själv. Igår kväll när vi var ute och rekognoscerade så var det först tyst. Men när vi hoade svarade först en hona ”klävitt”. Sedan två hanar ”hoooo…ho hohohooooo”. Hälsningar från er uggleguide Per

Dela

Kommentera

2 thoughts on “Ugglekväll inställd

 1. Hej,
  Jag har sommarhus i närheten av Marholmen och tänkte gå ut i kvällen denna helg för att lyssna och kanske få se en uggla eller två. Har inte sett några rapporter på Artportalen om vart jag kan ta mig. Har både hört och sett kattuggla i närheten av min tomt vid ett tillfälle. Borde det inte finnas ute på Riddersholm? Något speciellt område i så fall?
  Tacksam om ni har möjlighet att peka ut riktningen!
  Hälsar
  Anette Karlsson

  • Hej Anette,
   Alla områden med gamla ekar är populära för kattugglan, där de kan hitta håligheter för sina bon. En ljummen vårkväll utan stark vind går det ofta att höra dem ropa på många platser, även nära bebyggelse. Ädellövskogarna kring Riddersholm är mycket bra. Slagugglan och pärlugglan hörs mer i större barrskogar i de inre delarna av kommunen, särskilt i områden där det finns skogspartier med äldre och varierad skog. Detta hälsar vår uggleexpert Per 🙂

   Hälsningar
   Kristiina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.