Klimataktion vid kommunfullmäktige

Vid årets första sammanträde för kommunfullmäktige var det ett lite annorlunda inslag som drog till sig blickar och frågor, och en hel del gillande. Naturskyddsföreningens nystartade klimatgrupp fanns på plats för att uppmärksamma politikerna och övriga på att det behövs stramare klimatmål för Norrtälje och som gäller hela kommunen och inte bara verksamheten. Ta ansvar för framtiden – Öka klimatarbetet NU – Norrtälje fossilfritt 2030 – Minska klimatutsläppen 10 % per år, var uppmaningarna som mötte politiker och åhörare och idrottsutövare (sammanträdena hålls ju i Sportcentrum), och som fanns fastsatta på en påse blomsterfrön och med ett Tack för att ni börjar idag! Det var ett första steg för ett Fullmäktige for future!

Klimatgruppen träffas på fredagar utanför kommunhuset i Norrtälje för att ”strejka för klimatet”, och det uppmärksammas mer och mer bland medarbetare i kommunhuset och besökare.

Klimatgruppen kommer att gå vidare efter klimataktionen med att bjuda in sig i politiska sammanhang, som sammanträden med de nämnder som främst berör klimat och miljö, och med ett evenemang på Stora torget under den internationella klimatdagen den 15 mars. Där är förhoppningen att politiker från de olika partierna kommer att framträda med sina klimat- och miljömål, och att hela Norrtälje kommun efter det kan stoltsera som en av de kommuner som nått längst i kampen mot ett kapsejsande klimat.

Ola Nordstrand

Roslagens Naturskyddsförening

Dela

Kommentera

One thought on “Klimataktion vid kommunfullmäktige

  1. Demonstration utanför kommunhuset på fredagar. Vilken tid? Har varit medlem i naturskyddsföreningen, men gick ur då ni sa ja till kärnkraft, ett tag sen.
    Klimatet är viktigt, där är vi överens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.