Naturvandring – Tallhöjden

Jag/vi överlevde vandringen på Tallhöjden!

Vi var 15 pers i åldrarna tre år och uppåt samt 2 hundar. Vi lotsade oss fram på snirkliga små och större stigar. Alla som ville fick skriva sina namn på klädnypor och ha på sig, vilket alla gjorde. Vi gav en del växter egna namnskyltar också, bl a tibast, blåbärsris och rönn. Vi hittade bland annat tickor som vi undrade vad dom hette. Den gick vi bet på. Tillsammans kunde vi en hel del annars.

Uppe på fornborgsberget mötte vi ca 20 pers som lyssnade på Carina Hagström Andersson från fornminnesföreningen.När vi ätit vår matsäck höll hon en föreläsning för vårt gäng också om platsens historik. På vägen tillbaka följde hon med och guidade så att alla stenrösen blev spännande. En av de yngre besökarna undrade om man fick komma tillbaka till den här roliga skogen igen. Det får man som tur är! 

Byggplanerna i området ligger vilande.

Mvh

Viktoria Hellström

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.