Hållbarhetsdagen: Här är möjligheterna med cirkulär ekonomi

Torsdag, 21 november 2019 klockan 08:30

Campus Roslagen, Astrid Lindgrens Gata 2A, Norrtälje

Hållbarhetsdagen arrangeras för andra året i rad, en inspirerande halvdag med fokus på hållbart entreprenörskap. I år lyfter vi ämnet cirkulär ekonomi.

Alla pratar om det. Men vad betyder cirkulär ekonomi egentligen? Vilken roll spelar cirkulära affärsmodeller i utvecklingen av nya företag? Nu gäller det för traditionella företag att hänga med. Och för nystartsföretag att haka på. Möjligheterna är oändliga!

Vill du veta hur? Då är det här en dag för dig! Du får höra om andra som har startat och driver företag med hållbarhet i fokus. Och du får veta mer om affärsmodeller och finansiering av cirkulära idéer!

Kom till Hållbarhetsdagen för ny kunskap, insikter och inspirerande exempel på cirkulära lösningar! Boka din plats redan nu för att inte gå miste om denna högst aktuella temadag!

Preliminärt program

8.00 Registrering & kaffe
8.30 Sarah Thorsaeus, Coompanion – moderator för dagen
Möjligheter med cirkulär ekonomi – Tobias Jansson, CircularEconomy.se

Cirkulär ekonomi är en vision om ett ekonomiskt system som är designat för att återskapa resurser, om och om igen. I en cirkulär ekonomi går resurseffektivitet hand i hand med affärsnytta med hjälp av förfinade materialflöden och innovativa affärsmodeller. Tobias Jansson, skribent och föreläsare som driver CircularEconomy.se, ger en inspirerande översikt över vad cirkulär ekonomi är med en mängd exempel i form av företagcase och regionala initiativ.

Delegation för cirkulär ekonomi – Lina Bergström, vd Återvinningsindustrierna / ledamot Delegationen för cirkulär ekonomi, Tillväxtverket
Delegationen för cirkulär ekonomi är ett rådgivande organ till regeringen som finns hos Tillväxtverket. Ledamoten Lina Bergström kommer att vara med på länk för att berätta om hur Delegationens arbete kan stärka befintliga och nya företag i det lokala näringslivet.

Digitala lösningar för cirkulära idéer, nycklar till framgång  – Linn Lindfred, Jayway by Devoteam och Waste2Value

Hur kan vi använda den digitala revolutionen för att främja den cirkulära ekonomin? Hör Linn berätta om digitala lösningar för cirkulära idéer, om resan att försöka starta ett företag som sätter det cirkulära i första rummet, och om hennes arbete för omställning via nätverket/ideella föreningen Cradlenet.

Ca 10.15 Fikapaus

Innovativ tjänst i tiden gör det enkelt att ägodela – Johannes Dahlberg, Ihopa

Här är tjänsten som gör det enkelt och säkert att äga saker tillsammans med andra. Till exempel båtar, trädgårdsredskap, musikinstrument eller varför inte märkesväskan? Ihopa har utvecklat en digital plattform som underlättar hela processen, från ax till limpa. Johannes Dahlberg, grundare av Ihopa, berättar om hur allt startade, om affärsmodellen och hur de vill hjälpa handeln att erbjuda konsumenter att handla tillsammans i grupper.

Återbruk som bygger kända varumärken – Caroline von Post, Stormie Poodle

För Stormie Poodle är färdiganvända och kasserade textilier en värdefull resurs som används för att göra nya snygga produkter som dessutom är schyssta för människor och natur. I affärsidén ligger också att ta hänsyn till social hållbarhet och att bidra till en ökad förståelse för hur allt hänger samman. Med dessa ledstjärnor utformar Stormie Poodle värdefulla produkter åt sina kunder som kommunicerar hållbarhet och bygger deras varumärken.

Så påverkar vi med Fridays for Future – möt Tyra Blum, klimataktivist och lokalpolitiker för action!

Vi tar ett snack med Tyra Blum, den unga aktivisten från Norrtälje som redan som 19-åring sitter i kommunfullmäktige för Miljöpartiet. Tyra inspirerar till action och berättar om hur man tillsammans kan agera för att skapa framgångsrika initiativ.

Det här gör Roslagens Sparbanks inom hållbarhet – vi pratar med Karolina Losell, Roslagens Sparbanks stiftelser

12.30 Lunch på restaurang Culinar
13.45 Speed-rådgivning hos Coompanion (för dig som bär på en idé!)

 

För vem? 

Den här halvdagskonferensen är för dig som bär på en idé och/eller vill starta företag samt för dig som kommuntjänsteman, näringslivsutvecklare, näringslivsrepresentant, företagare, företagsfrämjare eller andra med intresse för hållbart entreprenörskap.

Hänga kvar efter lunchen?

Under eftermiddagen finns möjlighet att stanna kvar för att djupdyka i ditt specifika intresseområde – delta i en temagrupp, prata finansiering, avsätt tid för cirkulärt prat med branschkollegor eller bolla din idé på speed-rådgivning hos Coompanion!

Tid: 21 nov, kl 8.30 – 12.30 + lunch (registrering & kaffe från kl 8.00)
Plats: Havet, Astrid Lindgrens gata 2A, Campus Roslagen, Norrtälje

Kostnadsfri entré och lunch!

 

Konferensen arrangeras i samarbete med Campus Roslagen och Roslagens Sparbank.

 

Läs om förra årets välbesökta konferens här!

Konferensen anordnas under vecka 47, Kooperativa veckan – ett nationellt initiativ för att lyfta det kooperativa entreprenörskapet. #47kooperativaveckan

Evenemanget är kostnadsfritt men vi tar ut en ”No show avgift” á 200 kr exkl moms för deltagare som uteblir utan att ha avbokat sin plats senast 24 timmar innan evenemangsstart.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.