Blidö bioblitz 9 maj

Lördag 9/5: Blidö bioblitz – följ aktiviteten på Facebook

Bilden kan innehålla: text där det står ”BLIDÖ 9 MAJ 2020 BIOBLITZ AURORAÄNGEN ALMVIK DIGITAL ARTJAKT Naturskyddsföreningen Roslagen”

På Blidö finns ett litet område vid Almviks brygga som kallas Auroraängen. Det är en kulturpräglad mark med spännande historia och en rik mångfald av växter och djur. Under denna lördag kommer vi att försöka upptäcka så mycket som möjligt av denna mångfald i en så kallad bioblitz – en inventeringsdag som kan ge mer kunskap om områdets naturvärden.

Auroraängen är ett av få strandnära strövområden på Blidö. Områdets framtid är osäker och bioblitzen är därför viktig – kanske kan inventeringen ge argument för att bevara området för kommande generationer.

Detta blir en digital bioblitz – eftersom vi inte kan ha aktiviteter med många deltagare gör vi inventeringsdagen till en digital bioblitz. Vi kommer att löpande rapportera om vad vi finner och vi kan också ställa frågor om fynd som vi vill ha hjälp med att artbestämma. Välkomna att följa bioblitzen på Facebook, se länk nedan.

Lördag 9 maj kl 05:00 – 15:00. Preliminära tider, programmet kan ändras:
Kl 06:30 – Live-sänd gökotta
Kl 13:15 – Live-sändning av resultaten av Bioblitzen så långt.
Artsammanställning av Blidö bioblitz presenteras senare här på hemsidan.

Länk här till vår Facebooksida där du kan följa allt: https://www.facebook.com/roslagensnaturskydd/ 
Kontaktperson Per Bengtson per@gronide.se eller 0709-46 88 51

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.