Söndag 11/4: På jakt efter bombmurklan 

En natur-kulturvandring längs sjön Kornan på gränsen till Uppsala kommun. Vi ger oss ut på skogstur för att finna den säregna svampen bombmurkla som liknar en chokladbakelse. Den är mycket sällsynt och trivs bara i de absolut finaste skogarna, tillsammans med mossor och lavar som vi också tittar närmare på liksom spirande vårväxter som tibast. Vandringen kan gå genom krävande terräng. Arrangeras av skogsgruppen. Heldagsaktivitet med samling vid Rånäs slott klockan 9.00. Samåkning ordnas vid behov men helst transport i egen bil eller tillsammans med någon du brukar umgås med. Ta med matsäck, stövlar och kläder efter väder. Max 20 personer. Anmälan till Ola Nordstrand på olanordstrand57@gmail.com eller på telefon 073 586 22 49.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.