Söndag 26/9: Svampexkursion med biologerna Kristoffer Stighäll och Ossian Rydebjörk. 

Tack vare regnet under sensommaren så har svampsäsongen kommit igång rejält och vi kan se fram emot en bra svamphöst. Det pågår ett projekt i år i några av kommunens ekområden som bland annat syftar till att bättre dokumentera svampfloran. Beroende på var det finns bra svampförekomst så kommer vi att välja utflyktsmål först på utflyktsdagen. Men troligen kommer vi att besöka någon ädellövskog för att i första hand titta på kremlor, riskor, soppar, flugsvampar och spindelskivlingar. Med lite tur blir det även lite matsvamp. Vi möts kl.09.00 vid Friskis och Svettis parkering i Norrtälje. Den som vill kan låta sin bil stå kvar där och samåka därifrån ut i fält. Medtag matsäck, skor som tål väta och oömma kläder. Avslutning cirka kl 15. Max 25 personer. Upplysningar och anmälan: Ossian Rydebjörk, ossianrydebjork@hotmail.com, 070 733 10 94.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.