Norsjöbäckens våtmark 8/5

Sön 8/5: Norsjöbäckens våtmark

Micael Söderman från Sportfiskarna guidar oss på en av kommunens största och nyanlagda s k periodiska våtmarker (en översvämningsvåtmark) som Sportfiskarna tillsammans med markägare har anlagt under snart två år. Vi tittar på våtmarkens simmande och flygande invånare och de grävda dammarnas groddjur och skalbaggar. Våtmarken är på ca 4,5 ha och ligger mellan Norsviken och Norsjön i Gryta intill Rörviksvägen. Samling på plats kl. 9.00 med matsäck, stövlar och kläder efter väder.
Anmälan till Ola Nordstrand på olanordstrand57@gmail.com eller 073 586 22 49.     Vid anmälan kan du ange om du behöver samåka till guidningen.

Foto: Ola Nordstrand

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.