Torsdag 9/2: David Thurfjell om Granskogsfolk

Klockan 18 denna torsdagskväll kommer författaren och föreläsaren David Thurfjell till Stadsbiblioteket i Norrtälje för att utifrån sin bok Granskogsfolk: hur naturen blev svenskarnas religion föreläsa och diskutera om vårt
förhållande till skogen och naturen i övrigt. I boken och föredraget tecknar David Thurfjell den svenska naturkärlekens religionshistoria, från fornnordiska föreställningar om en besjälad vildmark, via de katolska och lutherska periodernas folktro och troslära, till den moderna tidens exploatering och naturromantik. Det blir en berättelse om vår relation till den natur som vi älskar och är en del av, men som vi samtidigt ständigt söker dominera
eller fjärma oss ifrån. Låter spännande – eller hur? Boka din plats genom att anmäla dig till Ola Nordstrand, olanordstrand57@gmail.com, 073 586 22 49. Vi bjuder på fika!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.