Författaren Lisa Röstlund kommer till Norrtälje

Skogslandet – ett samtal med DN-journalisten och författaren Lisa Röstlund som granskat det svenska skogsbruket

Norrtälje Naturcentrum (NNC) har bjudit in journalisten och författaren Lisa Röstlund att föreläsai Norrtälje. Lisa Röstlund har i en rad artiklar i DN granskat det svenska skogsbruket och efter det också skrivit boken ”Skogslandet”. Föreläsningen kommer att belysa flera sidor av den mycket aktuella konflikten avseende den svenska skogen.

I skogslandet Sverige pågår en strid. Biologer larmar: De sista kontinuitetsskogarna försvinner – snart återstår bara hyggen och plantager. Skogsbolag och somliga forskare säger tvärtom: Vi har aldrig haft så mycket skog som nu. Och mitt i brinnande klimat- och naturkris är man djupt oense om hur skogen ska användas för att bäst möta och bidra till att lösa den. När journalisten Lisa Röstlund granskar en av vår tids ödesfrågor kliver hon ned i skyttegravarna och blottar konsekvenser av kriget. Hon finner hemliga dokument och möter rädda människor som bara vågar uttala sig anonymt, men också de som väljer att prata öppet. Om självmord. Om dödshot mellan grannar. Om etablerade och välrenommerade forskare som mobbas ut. Och om vetenskapsmän som smider planer ihop med industrin. Granskningen vävs in i hennes vardag och väcker svåra frågor.

Om författaren och boken ”Skogslandet” har det b la skrivits;

”Lisa Röstlunds reportage är ett yxhugg rätt in i den svenska folksjälen.” Dagens Nyheter

”Boken är en utförlig redogörelse för olika perspektiv och vinklar som fnns i konfikten som råder kring

den svenska skogen.” Aftonbladet

”Journalisten Lisa Röstlund har skrivit en högaktuell granskning i bokform.” Tidningen Ångermanland

Tid: Den 25 januari – 18:30 fika och mingel, föreläsningen startar kl. 19:00

 Plats: Nordrona ”Sjösala”, Evert Taubes gata 1, Norrtälje

 Anmäl dig till föreläsningen den 25:e januari via denna länk

https://forms.gle/LBCsXeWLyioZQAaW8 senast den 20 januari.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.