Skogsäventyr och fiskvandring nästa helg

Lör 22/4: Underbara arter i Kolarmoraskogen
Kolarmoraskogen ligger väster om Hallstavik och är ett naturreservat som hyser ovanligt många rara arter av mossor, lavar och svampar. Under ledning av Kristoffer Stighäll så tittar vi närmare på några av dem och lär oss
om vad de berättar om skogen. Ta med rejäla skor, oömma kläder, fika och något att sitta på, och gärna en lupp om du har. Ca 10.00–14:00. Vi samåker om det går. Anmälan och info om samlingsplatser, kontakta Per Bengtson,
per@gronide.se, 0709-468851.

Sön 23/4: Fiskvandring i Norsjöbäckens våtmark
En favorit i repris när Micael Söderman från Sportfiskarna guidar oss på en av kommunens största och nyanlagda s k periodiska våtmarker (en översvämningsvåtmark) som Sportfiskarna tillsammans med markägare började att anlägga för tre år sedan. Vi tittar på våtmarkens simmande och flygande invånare och de grävda dammarnas groddjur och skalbaggar samt att vi får se vandrande abborre och säkert också lekande gädda. Våtmarken är på ca 4,5 ha och ligger mellan Norsviken och Norsjön i Gryta intill Rörviksvägen. Samling på plats kl 9.00 med matsäck, stövlar och kläder efter väder. Anmälan till Ola Nordstrand på olanordstrand57@gmail.com eller 073 586 22 49. Vid anmälan kan du ange om du behöver samåka till guidningen.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.