Maj-aktiviteter

Samtal om mat & klimat! Onsdag 3 maj 2023 kl 1815-1945
Linda Lindström och Stefan Nilsson talar, vi funderar och samtalar.
Föranmälan till bokhandeln, tack!
Lör 13/5: Hyggesfritt skogsbruk
Hur fungerar hyggesfritt skogsbruk, går det att både hugga i skogen och ha den kvar? Hur påverkas skogens naturvärden och möjligheten för friluftsliv? Vi besöker skogsentreprenören Carl Wale som har specialiserat sig på hyggesfria skogsbruksmetoder. Vi vandrar i skog där det bedrivs, lär oss hur det funkar, diskuterar olika perspektiv, och om och hur det kan ersätta trakthyggesbruket. (Alltså det som kallas kalhyggen i dagligt tal.) Kl 10:00-
13:00, ca. Det blir en vandring på en dryg timme, och sedan fikar vi tillsammans. Ta med eget fika och något att sitta på. För anmälan och info om samlingsplats, kontakta Per Bengtson per@gronide.se, 0709-468851.
Lör 20/5: Vandra i Mälby och bygg ett dämme
Ronny Carlsson, ornitolog och engagerad i naturstigen i Mälby vid Livsuniversitetet på Väddö tar oss med på en vandring till ett viltvatten i närheten med vårfåglar. Efter vandringen ger vi ett handtag med att bygga ett
dämme vid skogskärret intill naturstigen och belönas med en god lunch efteråt. Start 9.00. Slut ca kl 14.00. Anmälan till Ola Nordstrand på olanordstrand57@gmail.com, 073 586 22 49.
Samtal om skog och klimat! Måndag 22/5-23, kl 1815-1945
Eva Lundqvist är skogsägare i Norrtälje kommun. Hon äger, brukar och tänker kring skogen, dess möjligheter för henne, för andra och för klimatet. Låt oss lyssna till hennes tankar kring ägandet, brukandet och klimatet. Låt oss lyssna, begrunda och tala om hur vi tänker kring skogen och klimatet. Vad är mitt ansvar och vad är ditt? 
Föranmälan till bokhandeln, tack!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.