Hyggesfritt skogsbruk den 13 maj och grillkvällar med skräpplock på Borgmästarholmen

Lör 13/5: Hyggesfritt skogsbruk
Hur fungerar hyggesfritt skogsbruk, går det att både hugga i skogen och ha den kvar? Hur påverkas skogens naturvärden och möjligheten för friluftsliv? Vi besöker skogsentreprenören Carl Wale som har specialiserat sig på hyggesfria skogsbruksmetoder. Vi vandrar i skog där det bedrivs, lär oss hur det funkar, diskuterar olika perspektiv, och om och hur det kan ersätta trakthyggesbruket. (Alltså det som kallas kalhyggen i dagligt tal.) Kl 10:00-
13:00, ca. Det blir en vandring på en dryg timme, och sedan fikar vi tillsammans. Ta med eget fika och något att sitta på. För anmälan och info om samlingsplats, kontakta Per Bengtson per@gronide.se, 0709-468851.

Grilla och plocka skräp på Borgmästarholmen 

Naturskyddsföreningen Roslagen bjuder in familjer och enskilda till att grilla och plocka skräp på Borgmästarholmen i Norrtälje tisdagen den 16 maj, måndagen den 12 juni och måndagen den 21 augusti kl 18.00. Till aktiviteten den 12 juni kommer ornitologen Kristoffer Stighäll och guidar oss bland alla sångare i vassen och i omgivningarna. Ta med en matsäck med det du vill äta förutom korv och dryck som föreningen bjuder på. Ta också handskar som tål väta, stövlar eller kängor och kläder efter väder. Varmt välkomna!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.