Höstprogram på gång – med skogsaktiviteter som inleder

Vårt höstprogram är lite försenat så här annonserar vi de närmast kommande aktiviteterna som infaller under de rikstäckande Skogsdagarna…

UPPDATERAT: NU FINNS PROGRAMMET UTE!! SE DET HÄR!

Lördag 16/9 Svampar i kalkbarrskog

Sommarens regnande har resulterat i att det nu finns mer svamp än på länge i skogarna. Vi beger oss ut i någon av de artrikare kalkbarrskogarna i Roslagen under ledning av skogsekolog Kristoffer Stighäll. Vi kommer att leta efter svampar som indikerar höga naturvärden. Det kan vara arter som violgubbe, grangråticka, gul lammticka, flattoppad klubbsvamp, olika arter taggsvampar, fingersvampar, riskor, musseroner och spindelskivlingar. Förhoppningsvis finns det också chans på lite matsvamp och få veta hur de allra giftigaste svamparna ser ut. Samling: Friskis och svettis, Norrtälje (närmast Carl Bondes väg), kl 09:00Medtag fika samt kängor/stövlar (det kan vara blött i skogen!). Anmälan gör du till Jana Weiss på jana@weiss.se och vi tar emot max 20 deltagare.

Söndag 17/9 Lilla skogsäventyret

Välkomna till Lilla skogsäventyret söndag 17 september kl:10:00-12:00! Lilla skogsäventyret är för familjer med barn 0-2 år. Vi samlas vid Kaserngatan 12 i Nordrona (Campus Roslagen/Gamla Lv3) kl 10:00, där det går bra att parkera. Sedan promenerar vi ca 500 meter, det går bra att rulla vagn hela vägen fram. I skogen letar vi efter djuren som har gömt sig och sjunger om dom. Efter det upplever och utforskar vi naturen utifrån barnens förmåga. Vi äter matsäck tillsammans. Ta med egen filt att sitta på och det du vill äta och dricka till dig själv och ditt barn. Vi är ute i alla väder. Ingen föranmälan.

Lördag 23/9 Ängssvampar med Mattias Andersson

Vi ses på Färsna gård klockan 10 för att kika efter ängssvampar med Mattias Andersson från Stockholms svampvänner. Rusta dig med svampbok, korg, ev svampkniv, kläder efter väder, tåliga skor/kängor/stövlar och såklart en matsäck. Vi avslutar senast klockan 14. Du anmäler intresse till Hannes Tollbring på hannestollbring@gmail.com och vi tar emot max 20 personer.

Söndag 24/9 Skogstur i Rånäs med Rolf

En annan skog bekantar vi oss med på denna skogstur ingående i Skogsdagarna. Rolf Embro tar oss med på en skogstur till Kornamosse och hans egen skog inklusive kyrkans skog med inriktning på målbilder och skötsel. Vi samlas klockan 10 vid Rånäs slott och avslutar ca klockan 14. Du behöver kläder efter väder, tåliga kängor eller stövlar, kikare om du har och matsäck. Anmälan gör du till Ola Nordstrand på olanordstrand57@gmail.com eller på telefon 073 586 22 49. Vi tar emot max 20 personer.

Varmt välkomna till våra aktiviteter och håll utkik efter vårt höstprogram!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.